Busreis Hattem

Na de succesvolle wandelbusreizen naar o.a. Rotterdam, Den Haag, Vreeswijk en Elburg pakken we dit jaar de draad weer op en hebben we een mooie wandeltocht gevonden in Hattem.

Hier wordt door de Zwolse Wandel Verenigingen de Bos- en Heidetocht georganiseerd. We kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 5, 10, 15, 20 en 25 km.

Naast het wandelen is er op deze dag meer te doen in Hattem:

  • Het Dikke Tinne festival:

Herbeleef de sfeer van de Middeleeuwen en laat je meevoeren terug in de tijd met theaterspektakel, spannende battles en demonstraties. Snuffel tussen de Middeleeuwse koopwaar, proef van Middeleeuwse gerechten, verwonder je over de geneeskunde en gebruiken van vroeger en geniet van interactieve shows.

  • Open Monumentendag:

De Andreaskerk is geopend voor publiek en er vinden rondleidingen plaats. Schola Dominica uit Zwolle geeft een klein concert om 13.00 u.

  • Nederlands bakkerijmuseum

Het museum is met 4 monumentale panden en een tunnel onder de straat, het grootste en meest veelzijdige bakkerijmuseum van ons land. In dit belevingsmuseum loop je door de geschiedenis van brood en banket. Ga terug in de tijd of neem een kijkje achter de schermen in onze moderne bakkerij.

  • Het Anton Pieck museum

‘Als ik kan tekenen ben ik gelukkig.’ Dat zijn de woorden van Anton Pieck. Op een unieke locatie tussen de historische panden in de binnenstad van Hattem, tussen de Dijkpoort en molen Fortuin is het museum gevestigd. Geniet hier van de grootste collectie van deze Nederlandse kunstschilder, tekenaar en graficus.

 We vertrekken deze dag om 08:00u. vanaf het Gängelhuuske en zijn zo rond 09:30u. in Hattem. Hier gaan we wandelen en/of naar één van de andere mogelijkheden. We hebben voldoende tijd want we vertrekken om 16:00u. weer richting Haaksbergen waar we rond 17:30u. afsluiten met een warm en koud buffet in het Bakkershuis.

 De kosten voor leden bedragen € 27,50, dit is inclusief de busreis, inschrijfgeld wandeltocht en het buffet na afloop (drankjes zijn voor eigen rekening). Voor niet-leden bedragen de kosten € 35,=.

 Aanmeldingen kunnen nu al plaatsvinden. Let op, tot 1 augustus hebben leden van de Wandelkring DIO voorrang. Met andere woorden, niet-leden kunnen zich al wel aanmelden  maar omdat we plaats hebben voor maximaal 75 personen gaan tot 1 augustus de DIO-leden voor. Bij meer aanmeldingen wordt er een reservelijst aangelegd.

 Aanmelden voor 25 augustus, bij voorkeur per mail via bestuur@wkdio.nl en anders via Hennie Klootwijk 053-4351740. Geef bij de aanmelding door welke afstand je wilt gaan lopen en of er dieetwensen zijn.

Comments are closed.