Verslag Huldiging Vierdaagselopers

DIO huldigt 4-daagse wandelaars

Op zaterdag 22 juli heeft Wandelkring DIO haar leden en overige Haaksbergenaren die in het afgelopen jaar een wandelvierdaagse hebben volbracht gehuldigd.

Als eerste nam de waarnemend voorzitter Dirk Haan het woord en sprak de wandelaars toe. Ja wie moet je huldigen, eigenlijk zal je een ieder die wandelt moeten huldigen, want de wandelaars die op elke donderdagochtend 5 of 7,5 of 10 kilometer lopen is dat een net zo grote prestatie als voor iemand die al meer dan 10x een vierdaagse heeft gelopen, maar ja dan blijven we aan het huldigen.

Vervolgens was het woord aan wethouder Annette Nijhuis die aangaf dat Dirk Haan moest oppassen omdat velen het woord waarnemend veelal over het hoofd zien. Eigenlijk vond ze dat de Haaksbergenaren toch eigenlijk ook zelf voor een voorzitter uit Haaksbergen moesten konden zorgen in plaats van een Hengeloër als waarnemend voorzitter te hebben, uiteraard niets ten nadele van Dirk Haan die al vele jaren actief is binnen DIO. Vervolgens richtte zij het woord tot de 4-daagselopers en was toch wel verbaasd dat er van de 18 dag wandelvierdaagsen er bij 16 DIO-leden aanwezig waren, van Nijmegen tot de Noorder Rondtocht in Groningen en van de Twentse wandelvierdaagse in Losser naar de Heuvellandvierdaagse in Limburg en van het Drentse Diever ook nog naar Alkmaar en Haarlem.

Daarna sprak ze nog even over de Kennedymars die op 15 en 16 september plaatsvind met als startplaats De Kappen waar nu ineens units op het plein staan, ze zal met de Burgemeester in overleg treden hoe dit uitpakt voor de Kenneydmars. Hierna nam Dirk Haan weer het woord en noemde alle deelnemers met hun bijbehorende gelopen vierdaagse(n). Speciaal werden gehuldigd; Hans Wallerbosch, die voor de 10e keer Nijmegen en Alkmaar had gelopen; Gerard Scharenborg die voor de 10e keer Barchem en Apeldoorn had gelopen; en tot slot Gerard van Tol die voor de 25e in Nijmegen de 50km heeft gelopen.

Tot slot was er volop gelegenheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen en bleef het lang nog gezellig in het Gangelhuuske, het clubhuis van de wandelkring DIO. Alle deelnemers ontvingen bij vertrek een bond gekleurd boeket.