Verslag st Nicolaas wandeling

Sint Nicolaaswandeling matig bezocht.

Op zaterdag 26 en zondag 27 november hielden we onze Sint Nicolaaswandeling vanuit sporthal De Els. De dagen voorafgaande aan het evenement waren diverse vrijwilligers bezig om na twee jaar deze wandelingen te doen slagen. Zaterdagmorgen waren om acht uur de vrijwilligers aanwezig om lopers te ontvangen. De weersvoorspelling voor deze dag was goed. Tegen half negen begon het te lopen met wandelaars die zich inschreven. Maar de mensen achter het inschrijfbureau konden het met gemak af. Toen om 14.00 uur het startbureau sloot bleek jammer genoeg dat er maar zo’n 173 wandelaars van start waren gegaan. De route ging vanuit de Sporthal De Els richting de Veldmaat en de rand van het Buurserzand. Om bij de rustpost te komen werd de oude N18 overgestoken en liep men via de Hazenweg naar Erve de Kievit, eigenaar familie ter Woerds.

Na deze rust liep de 30 km door de landelijke omgeving van Boekelo met een rustpost bij de familie Waanders. Helaas kwamen op deze rustpost maar weinig wandelaars, op zaterdag waren dit 23 personen en de zondag 14 wandelaars. Hun route ging via het Stepelerveld weer naar de rust bij de familie ter Woerds (Erve de Kievit). Vanaf hier ging men over een groot deel van het industrieterrein naar het eindpunt. Hier was het gezellig druk en de dames en heer bij de tombola deden goede zaken. Als gastheer die dag sprak ik met diverse wandelaars. Gesproken werd over de organisatie en de route. Over het eerste waren weinig tot geen opmerkingen. De route kreeg ik meer over te horen, de een vond het een mooie route maar er waren veel opmerkingen over de vele lange (verharde) wegen.

Op naar de zondag, hiervoor waren de weersvoorspellingen niet gunstig, we zien wel wat het wordt. Zelf wilden we deze dag ook gaan lopen en kozen voor de tien kilometer afstand. Toen we om negen uur arriveerden was het nog erg rustig bij de start. Wij startten op tijd omdat later op de dag regen was voorspeld. Ook onze route ging richting de Veldmaat en later door het Grintenbos, het enige bos in deze route vandaag. Via de Hanenbergerweg en de Hazenweg, links van ons wat landerijen en rechts het uitzicht op de rijksweg de N18, kwamen we bij de rustpost. Hier was ook de Sint met zijn zwarte Pieten. Wij dronken een kop thee of koffie en aten een broodje. Het was inmiddels begonnen te regenen. Na de korte pauze liepen we via het industrieterrein en de woonwijk De Els naar de finish. Onderweg merkte een wandelaar op, we hebben gelopen iets dat we wilden maar de route was niks. De N18 heeft veel nadelen gekregen vanaf deze startplek.

In de kantine van de sporthal was het redelijk druk met de binnen sporters. Wij dronken nog iets en kochten wat lootjes. Hierna naar huis omdat we ’s middags nog moesten opruimen. Toen we hier terug kwamen hoorden we het aantal wandelaars van die dag en ja de opkomst viel tegen, slecht 131 wandelaars aan de start (zie onder dit verhaal).

Tombola ondanks de lage opkomst GESLAAGD
De dames en heer van de tombolagroep hadden ook dit jaar weer voor een geslaagde actie gezorgd. Zij hadden bij de Haaksbergse ondernemers veel prijsjes opgehaald. De lootjes vonden veel aftrek op beide dagen. Het was een gezellige boel in de hal en velen gingen tevreden met een prijsje huiswaarts. Wij willen de dames en heer van deze groep danken voor hun inzet. Dankzij hen kan de penningmeester ruim € 615,00 aan de verenigingskas toevoegen. Ook onze dank uiteraard voor de ondernemers die de prijsjes belangeloos beschikbaar stelden.
Hartelijk dank

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die een of meerdere dagen hielpen op welke wijze dan ook.
Hennie Horst

Deelname overzicht:

Afstand 2022 2020/21 2019 2018 2017
30 km 37 83 55 51
20 km 67 164 105 148
15 km 89 232 119 103
10 km 71 238 198 101
  5 km 40 33 62 20
Totaal deelname 304 750 539 423
waarvan
DIO leden 45 49 43 57
IVV stempel 6 14 14