Verslag Fiets en wandeldag DDWW

22 september 2019

22e verjaardag “Door De Weekse Wandelingen” geslaagd

De laatste donderdag van september vieren de deelnemers van de DDWW altijd hun verjaardag. Altijd een verrassing waar dan gewandeld wordt. Harm van ’t Ende zorgt in overleg met de commissieleden altijd voor een fietstocht en een wandeling buiten Haaksbergen.

De weersvoorspellingen voor deze dag waren niet goed, veel regen werd er gezegd. Toen wij om 09:00 op de fiets vertrokken vanaf de kantine van vv Bonifatiusboys was het nog droog. In drie groepen vertrok men met voor hen een onbekende bestemming. Al snel naar het vertrek moest men klimmen, de N18 over en al snel begon het gegis waar we naar toe gingen, Hengeveld en Bentelo werd gegokt. Maar toen we bij Bentelo richting Delden gingen werd gezegd door enkelen: “we gaan toch niet naar het Hoogspel?” De fietsroute leidde ons echter Delden in waar we aankwamen bij een unieke en bijzondere brasserie. Uniek zoals men zelf omschrijft omdat het team bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking die u vol trots en passie een bijzondere ervaring in hun brasserie bezorgen: Brasserie In de Hagen.

Bij binnenkomst werden de 61 wandelaars op een prettige wijze welkom geheten en snel voorzien van koffie en een plak Twentse Krentewegge. Harm van ’t Ende was ook al aanwezig in de brasserie, hij was al eerder vertrokken naar Delden omdat, vanwege regen, de route gewijzigd moest worden. Na de koffie vertrok eerst de negen kilometer op stap voor hun wandeling en daarna volgde de 6 kilometer. Soms regende het beetje dus het was het open en weer dichtklappen van de meegebrachte paraplu’s. De route voerde ons door het parkachtige parklandschap van landgoed het Twickel. Een gebied met waterpartijen, mooie bospaden, weiden en over de Deldeneresch. Harm had er een mooie afwisselende wandeling van gemaakt.

Bij terugkomst bij de brasserie werden we op een vakkundige wijze voorzien van de drankjes. Er werd nagekletst over de prachtige wandeling en de ontvangst hier “In de Hagen”. Anne van Adrichem voerde namens de commissie DDWW nog kort het woord. Zij vond het fijn dat we met een redelijk aantal mensen op stap waren deze dag. Wel constateerde zij dat de deelname aan de DDWW iets terugneemt, mensen moeten langer werken en bij de huidige deelnemers ontstaan wat lichamelijke probleempjes. Tot slot bedankte zij Harm voor de uitstekende wandeling. Het applaus was de dank voor Harm.

Hierna weerden we voorzien van een heerlijke kop groentesoep. Na de soep kon er onder strakke begeleiding (tafel voor tafel) van het broodbuffet gebruik worden gemaakt. De buffettafels waren royaal voorzien; verse broodjes, boterhammen, gesorteerde vleeswaren en warme pasteitjes met ragout. Verder kannen met melk, karnemelk en sinaasappelsap. Waar nodig werd alles bijgevuld.

Enkele dames liepen rond met de vraag of e rnog drankjes moesten zijn en of alles naar wens was. De drankvoorziening stagneerde even omdat het koude bier op was, men gaf aan dat er al bier in de diepvries lag. Men was blijkbaar nei gewent dat er overdag zoveel bier door heenging, echter er kwam al snel weer gekoeld bier. In de nazit van de begeleiders werden we nog getrakteerd op een bittergarnituur. Al met al waren de weergoden ons goed gezind, de meeste regen viel toen we binnen zaten.

De commissie DDWW kan terugzien op een gezellige 22e verjaardag. Op naar de 23e.