Verslag Fiets en wandeldag DDWW

24 september 2015.

We startten zoals gewoonlijk vanaf het Gängelhuuske om stipt 9.00 uur. De 78 deelnemers waren in drie groepen verdeeld. Zoals gewoonlijk wisten de deelnemers niet waar ze naar toe gingen, dat bleef een verrassing tot het eindpunt. We fietsten eerst richting Eibergen toen richting Rekken, de meesten waren toen het spoor bijster, dus er werd gegokt. Pas toen we in de Holterhoek aankwamen ging bij sommigen een lichtje branden. Ze dachten naar Kloppendiek in Duitsland te gaan, net over de grens. Fout, we gingen naar café-restaurant Grenszicht net voor de grens.

Om ruim tien uur was iedereen hier om samen koffie met pillewegge (achterhoeks voor krentenwegge) te gebruiken. Smaakte goed na een uurtje fietsen. Daarna gingen we wandelen, er waren twee afstanden, 6 of 9 km. De meesten kozen voor de 9 km. De route ging gelijk over Duits grondgebied, over het Kommiezenpad ook wel Smokkelaarspad genoemd. Hier stond een mooi kapelletje, even kijken. Harm had de route interessant gemaakt door verschillende paadjes te nemen. Zo kwamen we bij de uitkijkpost van het Zwillbröckerven. Wat jammer was, we liepen door. We namen nu een lang pad dat rechtsaf tussen de bomen door ging. Zo kwamen we op de Winterswijkseweg uit bij café Haak en Hoek. Oho we gaan naar de speeltuin werd geopperd, daar kwam niets van in. We moesten oversteken en liepen naar het recreatiepark De Leemputten.

Vroeger werd hier leem afgegraven voor de steenfabriek in Groenlo. Nu een mooi natuurgebied om te wandelen, te kanoën en waterfietsen. Aan het begin van het vlonder heb ik gewacht op de tweede groep om de langere afstand te lopen. Het was goed wandelweer en de pas er flink in. Over smalle paadjes en langs poelen met riet liepen we dezelfde weg terug. We moesten weer oversteken (uitkijken drukke weg). Nu was er even tijd om bij de hut te kijken, jammer er was weinig te zien. Een paar weken eerder waren er nog flamingo`s, waren nu denk ik al vertrokken naar het zuiden. Bij terugkomst zaten de andere wandelaars al achter de borrel en het bier. Voor ons was er ook nog genoeg tijd voor een drankje. Half twee stond de lunch klaar en konden we aanvallen, wel netjes tafel voor tafel. Er was voor iedereen voldoende maar toch misten we wat. Ja ja, de favoriete kroket ontbrak nog. Jeetje dat kon niet. Snel naar de keuken en alles kwam goed. We hebben weer genoten. Het was ook zo gezellig. Voor de terugweg kon iedereen een route krijgen om op eigen gelegenheid terug te fietsen. Het was weer een geslaagde dag waar ik met veel plezier op terug kijk en hopelijk iedereen die mee is geweest.

 

Tot volgend jaar, Annie Menkehorst.