Sportief wandelen

Sportief Wandelen is een vorm van training om meer uit uw wandelactiviteiten te halen. Voor vrijwel iedereen is Sportief Wandelen een ideale vorm van bewegen. Iedereen weet dat “gewoon” wandelen een doelmatige, gezondheid bevorderende manier van bewegen is. Sportief Wandelen biedt u nog iets extra`s: een goede persoonlijke begeleiding, een verantwoorde trainingsopbouw en de gezelligheid van uw groepsgenoten.

Het Sportief Wandelen kunnen we een verdeling maken in verschillende niveaus en daarbij doelgroepen.

Niveau 1 Bewegen (4 á 5km/u)
Variatie met gewicht training om hart en vaatziekten, diabetes en osteoporose op oudere leeftijd te verkleinen en te behandelen. Ook na een blessure is dit niveau zeer geschikt om weer te starten. Tijdens de training worden vooral de grote beenspieren getraind waardoor je makkelijker loopt en beter evenwicht krijgt. Kwaliteit van leven kun je ook verhogen als je 80 of 90 bent.
Krachttraining helpt je niet alleen je botmassa te behouden maar ook je spiermassa. Je evenwicht verbetert, waardoor je ook minder snel valt. Sterke mensen zijn actiever en zelfredzaam. Je “functionele onafhankelijkheid” hangt af van je mogelijkheid om je dagelijkse activiteiten, die samen je leefstijl vormen, te ondernemen. Zo lang je een jonge functionele leeftijd hebt, is je ware leeftijd in feite slechts een getal.

Niveau 2 Sport (6 á 8km/u)
Ook op hoger niveau met een hogere snelheid in combinatie met krachtraining kun je lekker in de buitenlucht je helemaal uitleven. Genoeg actie en variatie zorgt voor een voldaan gevoel na een training. Voor alle sporten geldt dat je dit moet kunnen beoefenen op je eigen niveau, omdat je er dan het meeste baat bij hebt en zeker niet onbelangrijk, er plezier in houd.
De begeleider/trainer van een Sportief Wandelgroep staat borg voor een gevarieerde en verantwoorde opbouw van uw uithoudingsvermogen en looptechniek. Tijdens de training komt alles aan bod, ook uw lichaamshouding en uw lenigheid. Ervaar deze training, waarin gewerkt wordt met verschillende attributen. Met onze enthousiaste deelnemers wordt de training altijd afgesloten met een kopje koffie/ thee.

Interesse? neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.