DDWW en het Coronavirus

Beste wandelaars,

Sinds de verruiming van de COVID-maatregelen word ik regelmatig gebeld of gemaild over het hervatten van onze donderdagmorgenwandelingen. “Waarom doen jullie het niet zus of niet zo?” Begrijpelijke vragen, want het lijkt zo simpel om met wat aanpassingen weer te beginnen. Zeker nu de zomeravondwandelingen wel doorgang vinden.

Geloof me, we denken er als commissie ook over na en hebben een paar keer een bijeenkomst gehad om diverse voorstellen te bespreken. Maar de laatste keer zijn we opnieuw tot de conclusie gekomen dat het nog niet mogelijk is om het op een leuke manier te doen.

De voornaamste beperking is daarbij de anderhalve meter afstand. Zelfs voor wandelen-zonder-nazit is dat al een probleem. Naast elkaar lopen op de smalle paden kan dan alleen voor mensen uit één huishouding. En een praatje maken met iemand die anderhalve meter voor of achter je loopt ontaardt al gauw in een soort geschreeuw. Gezamenlijk koffie drinken binnen is onmogelijk gezien de beperkte ruimte. Verzamelen voor vertrek en inschrijven gaat ook problemen opleveren.

Zelfs als we digitale inschrijving en betaling vooraf zouden toepassen, zoals bij de  zomeravondwandelingen gebeurt, lijkt het ons ondoenlijk, omdat wij immers als groep wandelen.

We hebben besloten om op de site en elders te melden dat we zeker niet voor 1 oktober kunnen starten.

Als het corona-risico minder is en we in het Gangelhuuske weer minstens 40 mensen mogen herbergen zonder een boete van 400 euro pp en een boete van duizenden euro’s voor de club te riskeren gaan we opnieuw kijken wat er wél kan. We zijn ook erg benieuwd hoe onze wandelaars er over denken. Dat horen we graag van jullie.

Mijn mailadres is ammvanadrichem@gmail.com.

Hartelijke wandelgroeten en tot betere tijden.

Comments are closed.